Brainstorm traject

Wat is een infographic?

Een infographic is een soort illustratie met als doel om informatie duidelijker en aantrekkelijker over te brengen aan de lezers. Het bestaat altijd uit een combinatie van tekst en beeld. Een infographic kan vervolgens verwerkt worden op een poster, in een flyer, op een website enz. Kortom overal waar je op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier wilt communiceren met je klant/doelgroep.
Infographic

Wanneer zet je een infographic in?

Een infographic zet je in wanneer complexe informatie op een simpele en snelle manier moet worden overgebracht. Je kan er de klant mee inspireren, of een verhaal of proces inzichtelijk maken. Het kan worden ingezet bij een handleiding, of bij de uitslag van een enquête.

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden

Uit onderzoek blijkt dat mensen 80% onthouden van wat ze zien, en maar 20% van wat ze lezen en zelfs maar 10% van wat ze horen. Een infographic bestaat uit zowel beeld als tekst en is dus een efficiënte manier om te communiceren met je klant.

Infographic: Zien Lezen Horen

Werkwijze

Het maken van een infographic gaat in een aantal stappen. Het begint met het aanleveren van de juiste informatie, door jouw als klant, om de belangrijkste punten uit te filteren. Daarna ga ik aan de slag met het ontwerp, en hebben we een terugkoppeling. Nav de feedback maak ik het definitieve ontwerp.

Infographic: Werkwijze

Uitwerking

Als kunstenaar/creatief inspirator/ grafisch vormgever ga ik graag aan de slag met het ontwerp van een digitale infographic voor jouw bedrijf. Eventueel kan ik deze verwerken in een poster, flyer, productetiket, handleiding enz. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Enthousiast geworden over een infographic? Neem dan contact met mij op, en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Infographic: Middelen